Projecte Plastilina
Projecte Plastilina és la lectura dramatitzada de l’obra Plastilina de Marta Buchaca.
És tracta d’una iniciativa, dins de la línia Esclafit Educatiu, que ha comptat amb la col·laboració de la professora Cristina Sarrió, amb qui ens hem coordinat per tal de fer un seguiment dels resultats i dels objectius que, prèviament marcats, han anat assolint-se.
Presentació-del-Proj.-Plastilina-al-II-Simposi-de-literatura-i-ensenyament-UA
plastilina-esclafit-2
esclafit-teatre-imatges300

Projecte Plastilina és una experiència docent adreçada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO i 1r i 2n de Batxillerat. S’articula en el context de l’assignatura de Valencià: llengua i literatura, i, si escau, en el marc de l’acció tutorial que es fa en l’educació secundària.

Consisteix que dos actors acompanyen un grup dalumnes que s’hagen presentat voluntaris a participar-hi durant 4 sessions per assolir, al final del procés, la lectura dramatitzada d’una obra de teatre actual.

L’objectiu fonamental del projecte és promoure el gust per la lectura, al temps que es desenvolupa un treball explícit de llengua. Tanmateix, l’experiència de la lectura dramatitzada aprofundeix, també, en altres aspectes.

Es pretén, sobretot, fomentar l’esperit crític entre l’alumnat, cohesionar el grup a través de l’emoció, fer que l’alumnat experimente la professió d’actor/actriu i, finalment, proporcionar contextos vàlids, reals, en què l’alumnat augmente l’autoconeixement a través del teatre.

En aquest darrer sentit, és indubtable que les professores i professors de l’àrea de Valencià tindran una via de treball gramatical i literari que, en implicar competències comunicatives, farà més atractiu l’assoliment dels continguts del currículum.

A més, és indiscutible el ventall de ferramentes utilíssimes que el teatre ofereix en el context acadèmic. El teatre, com a experiència vivencial, és, per se, un assaig de la vida (o, si és vol, la vida mateixa).

Objectius del Projecte Plastilina

  • Fomentar la lectura teatral
  • Fomentar l’esperit crític
  • Cohesionar el grup a través de l’emoció
  • Fer servir l’idioma valencià

Informe Pojecte Plastilina
Informe Pojecte Plastilina
Informe PrP Jesuïtes 2014-15.pdf
1.0 MiB
116 Downloads
Detalls

Deixa un comentari


*

2014 JamSession © All rights reserved.