JOANOT
Joanot una obra per a gaudir
JOANOT és un monòleg teatral amb molt d’humor. Obrim una finestra per xafardejar en la nit més important de l’autor del Tirant lo Blanc. El nou espectacle d’Esclafit Teatre i el més personal.



Hivern de l’any 1464. El cavaller valencià Joanot Martorell ja té ventilat el seu llibre.

Ha estat treballant-hi durant quatre anys, sense parar d’escriure. Hi ha estampat tots els seus anhels i dimonis. Fa fred, plou i té fam. És vell i pobre. Tot i que n’està ben orgullós, demà anirà a ca Mossén de Galba i empenyorarà el manuscrit per 100 reals si abans, esta nit, res li ho impedeix.

Un cavaller viu lluitant i mor en la batalla, encara que les últimes, les pitjors, sempre són amb un mateix.


Connecta amb nosaltres

Les meues reflexions sobre Joanot


La informació sobre la vida dels Martorell és extensíssima. Navegar en l’oceà d’estudis que s’aproximen a aquesta nissaga ha sigut una de les empreses més gratificants en què m’he capficat. Cap dels personatges que he fet durant tots aquests anys m’ha despertat tantes vegades a mitjan nit. Una nit va entrar a la meua habitació i em va dir: Dorms? Montpalau ha deshonrat la meua germana Damiata? Uns dies després, la mateixa: Volen tancar-me en presó per haver mort un home desarmat. Un any d’immersió en la documentació exhumada que ara pren forma escènica. Joanot em mira als ulls i em fa veure que totes les persones, en tots els temps, en cada casa, abans de cada guerra, busquen el mateix: no morir. Em pose al costat de Joanot i reivindique, a peu d’escena, aquesta lletra de batalla a ultrança contra la Impermanència que fa ell, aquest crit ple de rialles, amor i amenaces.



Per Joan Nave



GALERIA D'IMATGES

Premeu als botons per a desplaçar les imatges